1er Bioblitz al Cap de Creus

Per primera vegada el parc natural de Cap de Creus va acollir un Bioblitz, una jornada durant la qual es procura observar el major número d’espècies possibles de fauna i flora. L’activitat es realitza en un lloc concret per tal d’identificar les espècies i tenir una aproximació a la riquesa de la seva biodiversitat.

El primer bioblitz del parc natural de Cap de Creus es va celebrar el passat 15 d’octubre i va ser promogut pel mateix parc i organitzat per EmpordaiNat- IAEDEN. La jornada va aplegar al voltant d’una seixantena de persones. Els assistents, un públic divers i alhora familiar, van poder assistir a sortides de descoberta amb experts en aus, plantes, abelles, papallones, aranyes, rèptils, mamífers o amfibis, tot documentant allò que s’anaven trobant. En total es van fer unes 800 observacions i s’han identificat prop de 400 espècies.

Bioblitz

Recull d’imatges a iNaturalist

Per tal d’agrupar totes les fotos fetes pels participants i ajudar a identificar algunes de les espècies, es va fer servir iNaturalist, una aplicació mòbil que compta amb un sistema d’intel·ligència artificial que suggereix quina és l’espècie observada quan es puja una foto i que a més a més compta amb una comunitat d’usuaris experts que ajuden a validar les observacions fetes.
El Bioblitz va comptar amb la participació Bernat Garrigós (Fundació Alive), Jacobo Krauel (EmpordaiNAt-IAEDEN), Narcís Vicens, Agnès Batlle, Jofre Espigulé (EmpordaiNat-IAEDEN), Eduard Filella i Marcel Nadal (Societat Catalana d’Herpetologia), Joan Ventura (Antaxius), Neus Ibáñez (Institut Botànic de Barcelona), Arnau Bosch (CSIC), Ignasi Batet (IAEDEN), membres de l’Associació Catalana d’Entomologia, l’Institut Català d’Ornitologia i experts anelladors i anelladores.

Cap de setmana d’activitats de natura

El Bioblitz va coincidir amb el Cap de Creus Autum Weekend, un cap de setmana d’anellament d’aus al Parc, amb la qual cosa el públic va poder veure de prop aquesta activitat científica.
Totes les observacions que es van fer es poden consultar a la pàgina del projecte

Feu un comentari