La UICN incorpora a Alive Fundació com a nou membre

Alive Fundació forma part, des d’aquest mes de juny, de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura UICN.

Per a nosaltres és un gran èxit i un honor poder ser acceptats com a membres d’aquesta unió internacional d’organitzacions preocupades per protegir la natura. Però també és un compromís amb el qual ens reafirmem per continuar fent un treball intens i rigorós, amb la finalitat de divulgar el coneixement del medi per promoure la conservació de la natura.

Des d’Alive, compartim els objectius de la UICN i ens fem nostra la missió d’influenciar, encoratjar i ajudar les societats de tot el món a conservar la integritat i la diversitat de la natura, i assegurar que qualsevol utilització dels recursos naturals es faci de manera equitativa i ecològicament sostenible.

En unir-nos a la UICN com a membres, comptem amb la credibilitat científica de la Unió, de la seva base de coneixements i poder de convocatòria, així com d’àmplies oportunitats de constituir xarxes i accedir a processos de decisió d’alt nivell al camp polític , econòmic i social. Ser membre de la UICN ens permet potenciar la nostra pròpia causa i reforçar l’acció comuna cap a un desenvolupament sostenible.

Què és la UICN?

És una unió d’estats sobirans, agències governamentals i organitzacions de la societat civil, en la qual es posa a disposició de les entitats públiques, privades i no governamentals, els coneixements i les eines que possibiliten, de manera integral, el progrés humà, el desenvolupament econòmic i la conservació de la natura.

Creada el 1948, ha esdevingut la xarxa ambiental més gran i diversa del món. Des de llavors ha aconseguit grans fites al llarg de la seva història com la Llista Vermella d’Espècies Amenaçades , la Convenció sobre la protecció del patrimoni mundial, cultural i natural o l’encunyació del terme “desenvolupament sostenible” juntament amb el PNUMA de l’ONU i WWF, entre molts altres èxits.

Actualment, la UICN compta amb l’experiència, els recursos i l’abast de les seves més de 1400 organitzacions membres i les aportacions de més de 15.000 experts, i és un dels principals proveïdors de dades, avaluacions i anàlisis sobre conservació. La seva extensa i diversa membresia fan d’aquesta unió una incubadora i un repositori fiable de les millors pràctiques i eines de conservació, així com de les directrius i estàndards internacionals.

Així, la UICN proporciona un espai neutral on actors diversos, incloent governs, ONG, científics, empreses, comunitats locals, grups indígenes, organitzacions religioses i altres poden treballar junts per crear i implementar solucions als reptes ambientals i aconseguir un desenvolupament sostenible.

Treballa amb diversos socis i simpatitzants per portar a la pràctica un ampli i divers portafoli de projectes de conservació a tot el món. Aquests projectes, que combinen els darrers avenços científics amb els coneixements tradicionals de les comunitats locals, procuren aturar i revertir la pèrdua d’hàbitats, restaurar els ecosistemes i millorar el benestar humà.


https://www.iucn.org/es

https://twitter.com/IUCN/

Feu un comentari