App per fondejar a Catalunya i respectar els prats de fanerògames marines

Bernat Garrigós
Patró i director de la Fundació Alive
Biologist
& naturalist

Com tots sabeu la Posidonia és una planta submarina amenaçada i protegida. Una de les causes principals de la seva desaparició progressiva de les nostres costes és el fondeig irrespectuós que n’arrenca la planta i que pot trigar fins a 20 anys per a recuperar-se d’una sola arrancada d’àncora.

La Generalitat de Catalunya acaba de publicar un mapa de totes les fanerògames al territori català; la Posidonia, el gram i altres espècies menors, que es pot consultar amb l’aplicació per mòbils CarryMap.

Aquesta aplicació utilitza el GPS del mòbil i us diu si us trobeu a sobre o no d’un prat de plantes submarines. És la responsabilitat de cadascú respectar les zones sensibles i buscar un lloc de sorra o pedra sense aquestes espècies.

Aquestes són les captures de la zona de l’Escala, Cala Montgó i la Badia de Roses.

Descarregar l’App de fanerògames marines

Us podeu instal·lar l’aplicació en versións Android i per IOS.

També podeu consultar les instruccions d’instal·lació en aquest document.

Un cop teniu l’aplicació instal·lada us heu de baixar la capa d’informació FanCat que és la que ha publicat la Generalitat. Podeu baixar l’arxiu actualitzat a 9 d’agost del 2021 aquí.

També podeu baixar les instruccions i la capa del FanCat en la seva darrera versió directament de la web de la Generalitat.

CarryMap : els prats de fanerògames marines

Feu un comentari