Beques de recerca del Gram 2021

Aquest 2021 la Fundació Alive donarà unes beques de recerca amb la finalitat d’estudiar la distribució del prat de Gram (Cymodocea nodosa) de la Badia de Roses i la Badia de Pals.

Tot just l’any 2018 es va completar la primera cartografia complerta de les fanerògames de la Badia de Roses i es va difondre l’extraordinari resultat del treball: a la Badia de Roses tenim un prat continu de 800 Ha de Gram. Segons la cartografia d’herbassars marins del Departament d’Agricultura, és la praderia més gran de la costa catalana, i molt probablement també de tot el Mediterrani occidental. Fins llavors només se’n coneixia una extensió de 193 ha que estava concentrada a davant de Sant Pere Pescador, i amb l’estudi, abasta uns 15 km de la costa.

Més enllà dels coneixements que s’han anat recollint a altres praderies de Gram del litoral català, mediterrani i atlàntic, en coneixem ben poca cosa del funcionament d’aquest prat tan extens del litoral Empordanès.

De ben segur que moltes espècies d’interès econòmic hi desenvolupen gran part del seu cicle, i també deu ser important la capacitat d’estabilitzar el substrat, la captació de CO₂, la depuració de l’aigua i molts altres aspectes de l’ecologia local dels quals no tenim dades.

Aquestes beques volen ser un primer pas per a valorar el prat de gram de l’Empordà. Com funciona? Quin impacte econòmic té? Hi ha problemes de conservació?

Tant si treballeu en un grup de recerca acadèmic, com en una empresa de serveis ambientals o potser com a biòleg lliure, podreu optar a guanyar una de les beques que donem. A més la Fundació us ajudarà amb una infraestructura per poder fer la feina de camp, posant a la vostra disposició una embarcació i tripulació especialitzada.

Aquesta primavera del 2021 farem públiques les condicions de les beques, escriviu-nos si hi esteu interessats i esteu a l’aguait.

Extenció Gram Badia de Roses. Beques de recerca.

Feu un comentari