Des d’Alive estem molt contents d’haver pogut col·laborar amb el projecte cultural “Mesoderma balènica” becat per les beques Agita de l’Ajuntament de Figueres.
El passat dimarts 8 d’agost, la Laica, capitanejada per en Boris Weitzmann, va ser l’eina mitjançant la qual els artistes van poder endinsar-se al mar per a realitzar les gravacions del projecte.
Mesoderma balènica – Cant Balènic
“Mesoderma balènica” és un projecte audio-visual i multidisciplinari de Mar Serinyà Gou (artista visual i de performance) i Jordi Homs (cantant i compositor), que proposa una immersió a les profunditats marines a través de la balena com a metàfora. La proposta vol connectar-nos amb el silenci del cosmos i fa referència als tres mars que conformen el nostre procés embrionari. D’aquesta manera, el projecte reflexiona i experimenta a través de la pell humana un trànsit de la terra a la mar i de la mar a l’univers.
En aquest camí, el Cant Balènic és l’element expressiu que representa el cant líric i profund de la mar interior que habitem i que neix inspirat de les balenes del nostre mar Mediterrani.
El projecte ha sigut becat amb 7.500 € per les Beques Agita de l’Ajuntament de Figueres i s’està duent a terme durant aquest 2023-2024.
Un projecte de : Mar Serinyà Gou i Jordi Homs.
Vídeo i fotografia: Sonia Armengol i Pere de Prada.
Beques Agita
Les Beques Agita tenen com a objectiu el foment de la creativitat facilitant l’aparició, el desenvolupament i la consolidació de projectes artístics contemporanis a la ciutat de Figueres. S’hi poden presentar els artistes i creadors dels àmbits plàstic i visual, escènic, literari, audiovisual, musical i, en general, totes aquelles persones i col·lectius amb un projecte creatiu, amb especial interès pels que mostrin vocació de professionalització i voluntat de projecció exterior (itinerància d’exposicions, divulgació, edició i gires d’espectacles). Els projectes seleccionats poden rebre una dotació màxima de 10.000 euros, en funció de l’interès i el pressupost presentat, tenint en compte que la inversió total és de 33.000 €.
Mar Serinyà
Doctora en Belles Arts (2016) i Màster de creació artística per Universitat de Barcelona (2010). Grau professional de cant pel Conservatori municipal de música de Barcelona (2009) i alhora educada en diverses disciplines de consciència corporal.
Ha realitzat diverses performances individuals a diferents centres com ARBAR-Centre d’Art i natura (2018), Ü del Bac-Cultura als afores (2018), Festival Inund’Art i Bòlit St. Nicolau (2018), Bòlit_Centre d’Art Contemporani de Girona (2016), Nau Côclea (2015), MAC-Museu d’Art de Mataró (2015), FEM-Coorpologia (2012), entre altres.
També ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives on cal destacar: Fundació Olivart (2016), Fundació Vilacasas (2015), Queensland College of Art i School of Art (2015), Bòlit_Centre d’Art Contemporani de Girona (2014), Fundació Fita (2012), Museu de la Mediterrània (2012), Biennal d’Art de Girona (2010).
Jordi Homs
Tenor i professor de cant especialitzat en les relacions de la veu i el cos. Format a Barcelona i París (1990/1998) amb Montserrat Aparici, Xavier Torras, Francisco Lázaro, Juan Onzina, Poul von Schilhansky i Dalton Baldwin.
El 1999 comença l’ensenyament del cant a Cuba durant 9 mesos com a professor de cant de la coral Schola Cantorum Coralina. Posteriorment ha treballat les relacions del cos i la veu i ha estat professor de cant a Barcelona, Sevilla i actualment a Girona. Ha anat establint les relacions del cos i de la veu a través del cant, de la dansa, l’equitació i l’estudi de l’anatomia i la fisiologia del cos.
Actualment el seu treball és fruit de totes aquestes experiències i disciplines complementàries al cant i dóna una comprensió i visió diferent del cant i la veu on el cos i les seves lleis s’integren per facilitar l’aprenentatge del cant per a tothom.