Medfoto. Concurs Internacional de Fotografia de la Mediterrània.

El Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive presenten MedFoto, el primer Concurs Internacional de Fotografia de la Mediterrània

MedFoto és l’únic concurs del món que tracta exclusivament sobre el mar Mediterrani i la seva relació amb les persones

MedFoto neix del compromís entre les dues entitats de treballar conjuntament per crear un certamen fotogràfic amb l’objectiu de difondre els valors ambientals i humans de la mar Mediterrània.

MedFoto 2021

Un concurs obert a diferents categories amb premis en metàl·lic

El Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive dediquen un concurs de fotografia a tots els vessants del mar Mediterrani sota la temàtica el mar i les persones. Des del paisatge a la vida marina; des del que passa sobre la seva superfície fins el que passa sota les seves aigües; des de les activitats nàutiques esportives com a les professionals.
Per donar accés a tothom, MedFoto ofereix fins a set categories de concurs, entre elles una d’exclusiva per a imatges preses amb dispositius mòbils. També s’entrega un premi de votació popular a la fotografia finalista que obtingui més “M’agrada” al compte d’Instagram del concurs. En total, MedFoto reparteix prop de 4.000 euros en metàl·lic entre els guanyadors.
D’altra banda, MedFoto és, també, un concurs obert a tothom qui hi vulgui participar: aficionats a la fotografia i professionals. Tots ells poden presentar fins a 15 fotografies en qualsevol de les categories del certamen.

 

Un mar de valors

El mar i la mar Mediterrània han estat molt vinculats a la vila marinera de l’Escala des dels seus orígens. De fet, els grecs desembarcaven a la Península Ibèrica des d’Empúries, on els seus vestigis ens recorden dia a dia la importància de preservar el seu llegat històric i cultural del que el mar n’és un dels seus principals eixos vertebradors.
Aquesta mar que banya les nostres costes és, doncs, molt rica en valors. És cultura i història; un medi de treball i d’esbarjo per a l’home i l’hàbitat de milers d’espècies d’animals i vegetals que configuren el seu paisatge tant especial. Valors que han de conviure pel present i per les futures generacions i que només podrem preservar gaudint i treballant al mar de manera sostenible

MedFoto 2021

Un projecte col·laboratiu

El certamen MedFoto és una iniciativa conjunta del Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive. El Club Nàutic l’Escala és associació esportiva sense ànim de lucre que té per objectiu promoure la nàutica esportiva i d’esbarjo donant accés al mar a tothom. La Fundació Alive és una fundació privada que treballa per millorar el coneixement de la biodiversitat mitjançant la recol·lecció, catalogació i difusió d’informació biològica.
L’Ajuntament de l’Escala dóna el seu suport al projecte en el marc del seu esforç constant de difusió dels valors i els entorns locals, com a eina per millorar la qualitat de vida de la ciutadania.