Finalitza el 1r curs per a Guies de Busseig Lleuger del parc natural de Cap de Creus

Boris Weitzmann
Biòleg associat a la Fundació Alive
Biologist

Formació a guies de busseig lleuger

La Fundació Alive ha coordinat el primer curs per a Guies de Busseig Lleuger (Snòrquel) del parc natural de Cap de Creus. Amb aquest curs el parc natural ha volgut assolir un doble objectiu de:
1. Formar al personal d’empreses que operen a l’espai protegit i a persones físiques que hi viuen i que en gaudeixen com a forma indirecta de regular l’ús públic que es fa al Parc.
2. Difondre la immersió lleugera responsable com una manera de fomentar el turisme sostenible, ja que en l’actualitat una gran quantitat de persones visiten l’espai per gaudir del seu patrimoni marí.

Durant 31 hores del mes d’octubre,  a Mas Caials (Cadaqués), deu professors diferents han parlat de fauna i flora marina, de ciència ciutadana i protecció de la natura, de valors espirituals i d’accessibilitat universal, de geologia i de productes ecoturístics.
Durant les tres sortides pràctiques, els participants han pogut conèixer el projecte de les noves rutes de snorkel del PNCC i les han pogut provar i fer aportacions per millorar-les. Aquestes rutes es presentaran l’any pròxim. També han pogut constatar la gran floració de la planta marina Posidonia oceanica que aquest any s’ha donat a les aigües del Cap de Creus.

Els quinze alumnes pertanyen a diverses empreses que fan activitats dins l’àmbit marí del Cap de Creus i després de superar una prova d’aptitud el PN els ha acreditat com a Guies Aquàtics del PNCC.

Els alumnes afirmen que els coneixements adquirits i els contactes creats durant el curs de guies de busseig lleuger els seran molt útils per la millora en el desenvolupament de la seva professió.

Feu un comentari