L’equip de la FSE aposta per la causa d’Alive a l’Ultra Clean Marathon 2024

Aquest era el primer any que Alive es presentava com a entitat candidata de l’Ultra Clean Marathon, una cursa solidària que, a través de les inscripcions, ajuda a causes ambientals de Catalunya.

L’Ultra Clean Marathon és un repte esportiu i ambiental. L’objectiu de la cursa és conscienciar ambientalment a les persones esportistes i animar-los a prendre part en la conservació de la natura.

La cursa, que té lloc en espais naturals, consisteix a recollir residus abandonats (plogging), mentre s’informa als participants de diverses problemàtiques ambientals. A més, l’import de les inscripcions dels participants es destina a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient, i cada equip decideix a quina causa ambiental contribueix amb la seva inscripció.

Enguany, l’Ultra Clean Marathon 2024 se celebrava el passat dissabte 16 de març, amb sortida i arribada a Vic. En aquesta ocasió, com a causa ambiental que podien escollir els participants per a destinar la seva inscripció, entre més de 50 propostes, Alive Fundació va proposar el “Projecte Gram“. Aquest estudi vol recollir tota la informació del prat de Cymodocea nodosa i la seva ecologia a la badia de Roses, i generar nous coneixements de l’espècie en l’hàbitat mediterrani. Arran d’aquests estudis, Alive publicarà, aquest mes d’abril, un llibre divulgatiu amb tota la informació recollida sobre els prats de cimodocea i en concret l’herbassar de la badia de Roses.

L’equip de la FSE

L’equip de la Fundació Salut Empordà (FSE), format pels corredors Aurora Fontova, Xavi Basurto i Laia Salleras, i Jordi Sáez com a suport en logística i conducció, va inscriure’s per primera vegada a l’Ultra Clean Marathon. El grup va aconseguir recollir 11 quilograms de residus durant el recorregut i va assolir una merescudíssima segona posició en el podi de la cursa.
A més de la seva contribució a la natura durant el recorregut, l’equip va destinar la seva inscripció al Projecte Gram.

Des d’Alive Fundació agraïm a l’equip de la FSE que hagi escollit el nostre projecte per a destinar-hi la seva inscripció!

Animem a tothom a apuntar-se a activitats que fomenten la salut a través de l’esport i que, a més, promouen la conscienciació i sensibilització ambiental!

Gràcies FSE!

Feu un comentari