Jaume Piera s’incorpora al Patronat d’Alive

Jaume Piera, investigador de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i coordinador de l’observatori participatiu MINKA, s’ha incorporat aquest mes de juliol a les personalitats que formen part del Patronat d’Alive Fundació.

La seva àmplia trajectòria en aspectes de participació ciutadana, i amb la voluntat d’implicar perfils que puguin aportar reconeixement i noves iniciatives a la fundació per posicionar-la com a referència a Catalunya, el Patronat va convidar a Jaume Piera a formar-ne part.

Piera forma part del Consell de Direcció de l’European Citizen Science Association (ECSA). Biòleg i Enginyer en Telecomunicacions de formació, s’ha especialitzat en tecnologies de seguiment ambiental: observatoris oceanogràfics, observatoris participatius i Ecologia Urbana. Actualment, coordina dos projectes internacionals (Cos4Cloud i MINKE) on integrar els observatoris participatius en les grans infraestructures europees de recerca: la European Opean Sience Cloud (EOSC) i les xarxes globals d’observació del mar (EuroGOOS).

Participa també en altres projectes internacionals orientats a diferents aspectes socials com la resilència climàtica (ARSINOE) o l’empoderament de les persones per a la presa de decisions dins els nous reptes socio-ecològics i climàtics (GUARDEN).

Queda palès que Piera pot esdevenir un actiu molt important per la feina que es realitza des de la Fundació.

Feu un comentari