El patronat de la Fundació Alive és el fruit d’un grup de biòlegs i ambientalistes dedicats i amb origen a Catalunya.
Els socis fundadors de l’Alive Fundació van ser Jordi Sargatal i Josep del Hoyo a través de l’editorial Lynx Edicions, i Jordi Regàs, Josep Vilanova i Bernat Garrigós a títol personal.
El dia 2 de març de 2022 el Patronat va acordar la incorporació de Purificació Canals com a nova Patrona de la Fundació i Dorine Glautier com a secretària del Patronat. El 6 de juliol del mateix any s’incorporà Jaume Piera.
Jordi Sargatal fou el responsable de la llarga campanya de conservació dels Aiguamolls de l’Empordà que l’any 1983 qualla en la declaració del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà per la Generalitat de Catalunya. En Jordi en va ser el Director una bona colla d’anys, desenvolupant un munt de projectes de conservació com són la recuperació d’espais naturals com la llacuna del Cortalet i la reintroducció de la cigonya blanca. També fou fundador de l’editorial Lynx i autor principal del Handbook dels ocells del món.
En Josep Vilanova va liderar la campanya de conservació de la platja de Castell, a Palamós, un recer salvatge enmig d’una Costa Brava devorada pel desenvolupament urbà. Actualment és el responsable tècnic ambiental de l’Ajuntament de Palamós.
En Bernat Garrigós comença la seva activitat als Aiguamolls de l’Empordà, col·laborant en diversos projectes ornitològics, passa per la publicació d’un llibre de les libèl·lules de Catalunya i actualment ha liderat la creació de la fundació Alive i alguns dels projectes que aquesta desenvolupa.
La Purificació Canals (Puri Canals), és biòloga i doctorada en bioquímica i fisiologia. Nascuda a Tarragona, destaca per la seva experiència laboral entorn dels diferents càrrecs ostentats en el sector ambiental, tant en l’àmbit nacional com internacional. Entre molts altres, des del 2009 és presidenta de la Xarxa Mediterrània d’Àrees Marines Protegides (MedPAN), va ser presidenta de la Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA) entre 1994 i 2010 i vicepresidenta d’Unió Internacional per la Conservació de la Natura (IUCN), i entre 1998 i l’any 2002 va liderar el projecte ‘Life’ de la Unió Europea per preservar la Punta de la Móra a Tarragona. A més, el passat 2020 va ser guardonada amb el Premi Creu de Sant Jordi.
En Jaume Piera és investigador de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i coordinador de l’observatori participatiu MINKA. Forma part del Consell de Direcció de l’European Citizen Science Association (ECSA). Biòleg i Enginyer en Telecomunicacions de formació, s’ha especialitzat en tecnologies de seguiment ambiental: observatoris oceanogràfics, observatoris participatius i Ecologia Urbana. Actualment coordina dos projectes internacionals (Cos4Cloud i MINKE) on integrar els observatoris participatius en les grans infraestructures europees de recerca: la European Opean Sience Cloud (EOSC) i les xarxes globals d’observació del mar (EuroGOOS). Participa també en altres projectes internacionals orientats a diferents aspectes socials com la resilència climàtica (ARSINOE) o l’empoderament de les persones per a la presa de decisions dins els nous reptes socio-ecològics i climàtics (GUARDEN).
La secretària, Dorine Glautier, és llicenciada en Biotecnología i amb un master en Ciencia i tecnología de l’aigua, centra la seva trajectoria profesional a la consultoría ambiental, tant en l’àmbit local com industrial.