Patronat

El patronat de la Fundació Alive és el fruit d’un grup de biòlegs i ambientalistes dedicats i amb origen a Catalunya.

Bernat Garrigós

President

Biòleg de formació. Comença la seva activitat als Aiguamolls de l’Empordà, col·laborant en diversos projectes ornitològics. Impulsa en la publicació d’un llibre de les libèl·lules de Catalunya i actualment ha liderat la creació de la fundació Alive i alguns dels projectes que aquesta desenvolupa.

Jordi Sargatal

Vicepresident


Responsable de la campanya de conservació dels Aiguamolls de l’Empordà que l’any 1983 quallà en la declaració del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Sargatal en va ser el director desenvolupant una llarga llista de projectes de conservació com la recuperació d’espais naturals com la llacuna del Cortalet i la reintroducció de la cigonya blanca. També fou fundador de l’editorial Lynx i autor principal del Handbook dels ocells del món.

 

https://www.jordisargatal.eu/

Josep Vilanova

Vocal


Biòleg i líder de la campanya de conservació de la platja de Castell de Palamós, un recer salvatge enmig d’una Costa Brava devorada pel desenvolupament urbà. Actualment és el responsable tècnic ambiental de l’Ajuntament de Palamós.

Purificació Canals

Vocal


Biòloga i doctorada en bioquímica i fisiologia. Nascuda a Tarragona, destaca per la seva experiència laboral entorn dels diferents càrrecs ostentats en el sector ambiental, tant en l’àmbit nacional com internacional. Entre molts altres, des del 2009 és presidenta de la Xarxa Mediterrània d’Àrees Marines Protegides (MedPAN), va ser presidenta de la Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA) entre 1994 i 2010 i vicepresidenta d’Unió Internacional per la Conservació de la Natura (IUCN), i entre 1998 i l’any 2002 va liderar el projecte ‘Life’ de la Unió Europea per preservar la Punta de la Móra a Tarragona. A més, el passat 2020 va ser guardonada amb el Premi Creu de Sant Jordi.

Jaume Piera

Vocal


Investigador de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i coordinador de l’observatori participatiu MINKA. Forma part del Consell de Direcció de l’European Citizen Science Association (ECSA). Biòleg i Enginyer en Telecomunicacions de formació, s’ha especialitzat en tecnologies de seguiment ambiental: observatoris oceanogràfics, observatoris participatius i Ecologia Urbana. Actualment coordina dos projectes internacionals (Cos4Cloud i MINKE) on integrar els observatoris participatius en les grans infraestructures europees de recerca: la European Opean Sience Cloud (EOSC) i les xarxes globals d’observació del mar (EuroGOOS). Participa també en altres projectes internacionals orientats a diferents aspectes socials com la resilència climàtica (ARSINOE) o l’empoderament de les persones per a la presa de decisions dins els nous reptes socio-ecològics i climàtics (GUARDEN).

Dorine Glautier

Secretària


Llicenciada en Biotecnología i amb un master en Ciencia i tecnología de l’aigua, centra la seva trajectoria profesional a la consultoría ambiental, tant en l’àmbit local com industrial.