El MedFoto 2022 publica les bases

MedFoto 2022 és la consolidació del compromís de la Fundació Alive i el Club Nàutic l’Escala de tirar endavant aquest certàmen fotogràfic. Amb la publicació de les bases hem donat el tret de sortida a la segona edició del concurs internacional de fotografia de la Mediterrània.

Les novetats d’aquest any tenen a veure amb els premis especials, les categories i el jurat.

D’una banda, la imatge guanyadora de la categoria Votació Popular al compte d’Instagram del concurs s’endurà una excursió amb veler per la Costa Brava.

El nou guardó que s’endurà el guanyador de la fotografia més atractiva presa dins els límits geogràfics de la Costa Brava, consistent en un cap de setmana en un bungalow al Càmping la Ballena Alegre per 4 a persones.

I el vencedor de la categoria l’Escala, podrà viure una experiència molt especial per a dues persones i que inclou una nit d’hotel a l’Escala amb esmorzar, un dinar o sopar i una visita al Museu de l’Anxova i de la Sal o bé a l’Alfolí de la Sal – Museu de l’Escala.

Finalment, l’autor menor de 16 anys que presenti la millor fotografia segons el jurat guanyarà un curs de vela lleugera, creuer o rem de mar al Club Nàutic l’Escala.

Guanyador MedFoto Paisatges. Autor: Francisco Javier García
Rugido del mar. Autor: Francisco Javier García

D’altra banda, les categories del MedFoto 2022 continuen siguent set però hi ha novetats en dues d’elles. Esports passa a denominar-se Esports i Oci per integrar també les activitats d’oci que es desenvolupen al voltant de l’entorn litoral i marí, i Conservació, ara Conservació i Canvi Climàtic amb la intenció de recollir imatges que plasmin els efectes d’aquest fenomen tant a l’ordre del dia.

MedFoto és un certamen fotogràfic que pretén fomentar una fotografia que mostri el món del mar d’una manera el més propera a la realitat possible. Imatges de la mar Mediterrània i el seu entorn immediat, obtingudes amb actituds respectuoses envers les persones, els animals, les plantes i l’entorn natural”.

Per últim, enguany s’incorpora Xavier Salvador, guanyador del MedFoto 2021, a l’equip d’experts format per Oriol Alamany, Josep Pallí i Laura Carrau, el naturalista i fotògraf Bernat Garrigós i el biòleg Josep Vilanova.

Inscripcions al MedFoto 2022

La inscripció al certamen està oberta tant a aficionats com a professionals de la fotografia de qualsevol nacionalitat i de qualsevol edat.

Amb les bases publicades ara toca fer recopil·latori de fotografies o sortir a la captura de la millor imatge! I és que encara hi ha temps. El període d’inscripcions s’iniciarà l’1 d’abril i restarà obert fins el 15 de maig.

Enguany s’utilitza un nou software, el què permetrà als participants poder rectificar les descripcions de les fotografies que pengin, suprimir-les o penjar-ne de noves, fins al tancament del termini d’inscripcions d’aquest MedFoto 2022.

Busquem fotografies innovadores i inspiradores, amb una mirada que documenti la diversitat marina i la relació de l’home amb el món marí. Acceptes el repte?

Feu un comentari