MedFoto 2023 obre la convocatòria

El MedFoto, el primer concurs internacional de fotografia de la Mediterrània, ha obert el període d’inscripció per a la seva tercera edició el dissabte 1 d’abril de 2023. La convocatòria del certamen organitzat per la Fundació Alive i el Club Nàutic l’Escala restarà oberta fins el proper 15 de maig.

Una edició amb novetats

El MedFoto torna, aquest 2023 a convidar tant a fotògrafs professionals com aficionats a presentar les seves millors imatges al voltant de la temàtica El mar i les persones. I ho fa amb una novetat important: enguany estrena la nova categoria Relat fotogràfic, que premiarà el millor treball conformat per sis imatges dedicades a una de les temàtiques proposades pel concurs.

Aquesta s’afegeix a les divisions Paisatge, Vida Salvatge, Esports i oci, Oficis del Mar, Subaquàtica, Conservació i canvi climàtic i Amb mòbil, reafirmant el caràcter obert del certamen. El MedFoto recopilarà, així, les millors fotografies preses tant sobre com sota la superficie de l’aigua, mostrant tant les activitats nàutiques esportives com professionals que s’hi poden dur a terme.

Els participants podran presentar fins a 15 fotografies distribuïdes en qualsevol de les categories proposades.

Cartell MEdFoto 2023

Fins a 4.000 euros en joc

Els premis, per la seva banda, posaran en joc fins a 4.000 euros de guardons en metàl·lic i dos premis especials. La millor imatge presa dins els límits fotogràfics de la Costa Brava guanyarà un cap de setmana en un bungalow al Càmping la Ballena Alegre per a quatre persones. La guanyadora de la divisió L’Escala, experiència molt especial a L’Escala per a dues persones i que inclou una nit d’hotel amb esmorzar, un dinar o sopar i una visita al Museu de l’Anxova i de la Sal o bé a l’Alfolí de la Sal – Museu de l’Escala.

La selecció de fotografies finalistes es donarà a conèixer el dia 1 de juliol a través del web i del compte d’Instagram del concurs, des d’on s’iniciarà el període de votació popular que descobrirà la guanyadora del premi per Votació Popular, dotat amb 200 euros. La votació finalitzarà el dia 15 de juliol.

Un acte per reconèixer els guanyadors i guanyadores de MedFoto

El jurat serà l’encarregat de decidir les imatges guanyadores de la resta de guardons en joc. Enguany, el jurat d’experts en el món de la fotografia i el medi marí està conformat pels fotògrafs Oriol Alamany, Laura Carrau, Xavier Salvador i Pere Soler, el biòleg Josep Vilanova, i Xavier Martínez, guanyador de l’edició MedFoto 2022.

Els vencedors i vencedores del MedFoto 2023 es donaràn a conèixer durant l’acte d’entrega de premis, que tindrà lloc el divendres 4 d’agost al Club Nàutic l’Escala. L’acte inaugurarà, també l’exposició de les imatges finalistes, que podrà visitar-se a la Sala de Juntes del Club fins el proper 5 de setembre.

Una iniciativa conjunta

El MedFoto és una iniciativa que neix de la col·laboració entre el Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive, amb el suport de l’Ajuntament de l’Escala i té per objectiu posar en valor la fràgil relació entre les persones i el mar, així com donar a conèixer els valors naturals de l’entorn marí i fomentar l’actitud responsable de tots els agents que operen en el món marí i del públic en general. Amb la recollida i la difusió del material visual del concurs, el concurs treballa per contribuir al coneixement i la preservació del medi marí.

En aquesta edició, el certamen compta amb el suport de Ports de la Generalitat,  l’Ajuntament de l’Escala, Empordà Turisme, el càmping La Ballena Alegre, Festival Portalblau i Improcat.

Feu un comentari