Finalitza amb èxit el primer curs per a informadors del Parc Natural del Montgrí del 2021

La Fundació Alive ha coordinat la realització del primer curs per a informadors del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el baix Ter.

Setze persones han rebut una formació específica sobre el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el baix Ter, durant el mes de novembre, per a convertir-se en informadors d’aquest espai natural. El curs, impulsat pel mateix parc natural, anava dirigit a professionals informadors, recepcionistes i personal d’atenció al públic, i tenia com a objectiu millorar el coneixement de l’entorn natural per tal que organitzacions públiques i privades puguin oferir uns millors serveis.

Grups de nous informadors en una sortida de camp
Grups de nous informadors en burricleta

La formació, liderada pel biòleg Boris Weitzmann , ha constat de sis dies, amb un total de trenta hores en les quals els participants han realitzat l’aprenentatge a través de sessions participatives, analitzant la informació publicada pel Parc Natural, i de sortides de camp al litoral, a la muntanya del Montgrí i a la plana del Baix Ter utilitzant aplicacions per mòbil.

Setze nous informadors

En aquesta primera edició els setze participants han obtingut el certificat d’aprofitament del curs de formació per a informadors del parc, el que suposa que el cent per cent dels inscrits han seguit les sessions assolint els coneixements que s’han impartit. Segons els mateixos participants, l’experiència els hi ha donat un coneixement més profund del Parc Natural i els ha capacitat per transmetre millor els seus valors naturals i culturals als visitants que rebin en el futur. D’aquesta manera podran gaudir de l’entorn de manera més conscient i respetuosa.

Feu un comentari