BECA DE RECERCA DEL GRAM

L’any 2021 la Fundació Alive va obrir la primera convocatòria de beca de recerca al Gram (Cymodocea nodosa) de la Badia de Roses i la Badia de Pals, dotada amb 10.000 euros.

" Tant si treballeu en un grup de recerca acadèmic, com en una empresa de serveis ambientals o potser com a biòleg lliure, podreu optar a guanyar una de les beques que donem. A més la Fundació us ajudarà amb una infraestructura per poder fer la feina de camp, posant a la vostra disposició una embarcació i tripulació especialitzada.

Per què cal una beca de recerca?

Tot just l’any 2018 es va completar la primera cartografia complerta de les fanerògames de la Badia de Roses i es va difondre l’extraordinari resultat del treball, a la Badia de Roses tenim un prat continu de 800 ha de Gram.

Més enllà dels coneixements que s’han anat recollint a altres praderies de Gram del litoral català, mediterrani i atlàntic, en coneixem ben poca cosa del funcionament d’aquest prat tan extens del litoral Empordanès. De ben segur que moltes espècies d’interès econòmic hi desenvolupen gran part del seu cicle, i també deu ser important la capacitat d’estabilitzar el substrat, la captació de CO₂, la depuració de l’aigua i molts altres aspectes de l’ecologia local dels quals no tenim dades.

Aquesta beca de recerca vol ser un primer pas per a valorar el prat de gram de l’Empordà. Com funciona? Quin impacte econòmic té? Hi ha problemes de conservació?

 

Podeu llegir les bases de la beca 2021 aquí i el projecte guanyador de la convocatòria 2021