Sealife Collection

El primer projecte de la fundació

La Sealife Collection és un projecte participatiu on els col·laboradors poden pujar les seves fotografies submarines a una base de dades mundial. Els continguts es georeferencien i s’identifiquen al nivell que l’usuari arribi, després la comunitat del lloc web aporta comentaris, identificacions, i en definitiva interactua amb els continguts, donant-los-hi valor i millorant-los.

L’objectiu del projecte és ajudar a la comunitat submarina a compartir els seus coneixements, ajudar en les identificacions i al final, per aquesta millora del seu coneixement, millorar la possibilitat de conservació de les seves espècies.

 

Visita aquí el project Sealife Collection al seu lloc a iNaturalist.

Els inicis de Sealife

Aquest projecte neix amb Josep del Hoyo, fundador d’Alive, enciclopedista amant dels ocells. Del Hoyo va dedicar la millor part de la seva vida a la creació de l’editorial Lynx Edicions i a l’obra magna de l’ornitologia mundial, el Handbook of the Birds of the World de la qual també n’és l’autor principal. L’editorial Lynx és una plataforma de publicació de llibres naturalistes, com el reconegut Handbook dels ocells, un Handbook de tots els mamífers del món, dotzenes de llibres d’altres grups biològics i un parell de pàgines d’internet que van ser la base del primer projecte d’Alive Fundació.

 

Inicialment la Sealife Collection tenia el seu propi lloc únic a la xarxa, però a finals del 2019 va migrar dins un projecte global anomenat iNaturalist.

 

Actualment es pot trobar també a l’observatori Minka.