Setmana de la Natura 2021 al Gram


El passat 29 de maig la Fundació Alive i el Club Nàutic l’Escala van coorganitzar una immersió al prat de gram de la Badia de Roses en el marc de les activitats de la setmana de la natura del 2021.

El 2020 aquesta activitat de la setmana de la natura es va haver de suspendre per culpa de la pandèmia del coronavirus, però aquest 2021 les condicions eren força millors i tot seguint les normes de seguretat establertes hem pogut fer l’activitat.

Finalment hem pogut ser 6 persones només que hem baixat a veure el prat de gram, i teníem l’objectiu principal de trobar el gram florit, però malauradament seguim sense trobar flors. És possible que el prat no floreixi cada any i que el principal mode reproductiu del gram sigui vegetativament a partir de tiges subterrànies. No ho sabem, ens caldrà seguir buscant per veure si la floració és erràtica, o només afecta alguna zona i altres no.

Agraïm des d’aquí a tots els col·laboradors, la Setmana de la Natura, Orca Diving i el Club Nàutic l’Escala per la seva ajuda.

Organitzadors de l’activitat de la Setmana de la Natura 2021

En Boris com sempre ens va fer una introducció a la immersió.

I aquestes son algunes imatges del gram d’aquest dia:

La primavera ja es deixa notar i ja es troben nius de peixos i postes de cargols i calamars.

I sempre és curiós trobar un tronc enfonsat dins l’aigua, ja que es converteixen en llocs on s’hi concentra la fauna i en aquest cas es convertia en un gran suport per a ous de calamar

Feu un comentari