S’ha atorgat la beca del gram 2021

Aquest mes de juny es van presentar 4 propostes per intentar guanyar la beca del gram que Alive ha convocat per aquest 2021. Les 4 propostes tenien prou qualitat per haver guanyat el concurs, però finalment el jurat va haver de triar una sola guanyadora, i aquesta ha estat la proposta titulada “Ecological and economic benefits associated with Cymodocea nodosa meadows in the Bay of Roses ” (Beneficis ecològics i econòmics associats als prats de Cymodocea nodosa de la Badia de Roses) presentada pel grup Biosfera, Associació d’Educació Ambiental.

El projecte té 4 objectius definits:

  • Mesurar la capacitat d’emmagatzematge de CO₂ del prat de C. nodosa.
  • Mesurar la quantitat de sorra calcària produïda pel mateix prat de C. nodosa.
  • Mesurar el paper del prat de C. nodosa en l’estabilització del substrat per la reducció de la resuspensió de sediment i per l’afavoriment de la sedimentació.
  • Establir estacions de monitoratge per estimar els canvis d’elevació de la superfície de sediments i el segrestament de carbó al llarg de la Badia de roses.

Aquestes mesures faran valdre el prat de gram pel seu impacte en els processos geodinàmics de sedimentació i de moviments de sorres i també en el seu impacte en els fluxos i emmagatzematge de CO₂ i per tant valorar la seva contribució en la lluita contra el canvi climàtic.

El projecte es desenvoluparà durant la segona part del 2021 i els primers mesos del 2022, per la qual cosa esperem tenir resultats en un any.

La beca té una dotació de 10.000€.

Volem agrair a tots els grups participants la qualitat dels seus projectes, i esperem que en pròximes edicions hi puguin tornar a participar i guanyar alguna convocatòria.

Feu un comentari