Taurons al Gram

Si bé encara no ens hem trobat mai un tauró durant una de les immersions del Gram hem tingut coneixement d’una captura d’una tintorera a la badia de Roses el tres de juny del 2020.

Tintorera a la Badia de Roses

La captura es va fer amb una art de palangre a 5 metres de fons. La localització és per tant entre la platja i el prat de Gram de la badia, però com que el prat ocupa absolutament tota la badia de Roses a l’Escala, l’única manera que el tauró arribà als 5 metres de fons és passant per sobre de la Cymodocea.

Les Tintoreres (Prionace glauca) són taurons d’una coloració blavosa intensa, mida mitjana i una silueta molt característica determinada pel musell molt allargat i per davant la boca. Arriben a fer uns 3 metres i mig de llargada, i s’alimenten de cefalòpodes, crustacis i peixos. És un tauró molt poc agressiu, i només en casos que se sent amenaçat pot arribar a mossegar. És un tauró vivípar i per tant les seves cries surten vives de dins la mare.

La UICN el considera com a quasi amenaçat (NT) en la seva categorització de l’estat de conservació. A Catalunya és habitual mar endins i a vegades es veu a les mateixes platges del litoral.

Agraïm a Sotamar Shark Tour de Cadaqués per la informació d’aquesta cita que va fer pública durant el curs per a guies subaquàtics del PN Cap de Creus que organitza la mateixa Fundació Alive.

Feu un comentari