Una tremolosa al Gram

Aquest març, a la immersió mensual que fem al Gram de la Badia de Roses hem afegit una espècie prou interessant a la nostra llista de peixos. Es tracta del Torpedo torpedo, conegut en català com a vaca tremolosa, tremolosa,vaca enrampadora, vaca ocel·lada, i encara molts més noms populars.

L’aspecte més curiós d’aquest peix de la família de les rajades és que pot generar descàrregues elèctriques amb el seu cos. Aquestes descàrregues serveixen per atordir les seves preses i també per defensar-se. Amb un voltatge de 200v val més no jugar amb aquest peix. Els metges romans en recomanaven l’ús pel tractament del dolor!

Hi ha alguna espècie més de rajada elèctrica a les nostres aigües, però aquesta és la més bonica amb els seus ocels de color blau a la part superior.

Normalment s’enterra sota la sorra, però això no impedeix que el nostre superrastrejador Xavi no les pugui detectar.

Una tremolosa al gram

Com podeu veure a la foto el Gram ha començat a estirar-se tímidament, ja no és tan curt com els mesos anteriors, però encara li falta unes setmanes per fer el creixement més fort.

Aquest dia també va servir per trobar alguna anemone de tub espectacular que aprofitava el corrent per capturar el seu menjar.

Anemone

Feu un comentari