Probleu subvenciona projectes que promoguin l’alfabetització sobre els oceans i l’aigua a centres educatius de primària i secundària

Voleu ser una Escola Blava? Voleu treballar més i millor en el coneixement dels mars i oceans? Teniu una idea de projecte però us falten diners per fer-la? ATENTS!

Des de ProBleu , un projecte finançat per la Comissió Europea (CE) dins del Programa Marc Horizon Europa, es treballa per la restauració dels mars i oceans promovent-ne l’educació entre els infants i els joves. En aquesta línia, ha publicat una convocatòria d’ajudes de fins a 10.000€ per l’alfabetització sobre oceans i aigües als centres educatius.

Pixabay Probleu

A qui va dirigida l’ajuda Probleu?

Els ajuts van dirigits a centres escolars de primària i secundària dels estats membres de la UE-27 i països associats. Tot i que l’ajuda s’atorga al centre educatiu, ProBlue busca la participació col·lectiva en temes de sostenibilitat blava, dins i fora de l’escola, com per exemple: professors, pares, professionals de l’oceà (per exemple, investigadors, marines científics), (la fundació Alive…! 😉 ) ONG, centres de visitants, empreses marítimes, autoritats (incloses municipis), la comunitat en general (societat civil).

ProBleu pretén donar suport al creixement de la NEBS (Xarxa d’Escoles Blaves Europees), contribuint als objectius de la Missió “Restaurar el nostre oceà i les nostres aigües per al 2030“. Per això, un dels requisits per a optar a l’ajuda és ser una escola NEBS o bé que amb el projecte us voleu acreditar com a NEBS. En el darrer cas, haurieu d’haver iniciat el procés d’acreditació a la Xarxa d’Escoles Blaves Europees o bé que el projecte que presenteu sigui la proposta per complir els requisits previs per convertir-se en membre en el moment de la finalització del projecte.

De quin finançament es pot disposar a través de l’ajuda?

El pressupost global disponible per a la primera convocatòria és de 80.000 euros. L’ajut per projecte pot arribar fins als 10.000 euros.

Com ha de ser aquest projecte?

Els projectes han de durar ente 3 i 11 mesos ( s’han de realitzar entre l’1 d’abril del 2024 i el 28 de febrer del 2025) i s’ha d’emmarcar en UNA de les dues tipologies de projectes: Projectes oceànics/marins o Projectes d’aigua dolça. A més, el vostre projecte ha de tractar entre 1 i (màxim) 3 temes concrets de la llista que trobareu a la pàgina 4 d’aquest document. Aquí també hi trobareu idees d’activitats per incloure en el vostre projecte.

Quins són els terminis de la 1a convocatòria Probleu?

ProBleu té la intenció de presentar una sèrie de convocatòries al seu lloc web durant 3 anys, oferint suport financer per capacitar un mínim de 100 escoles.

La convocatòria de la primera ronda de finançament s’ha obert aquest novembre de 2023 i el termini màxim és el 19 de gener de 2024 a les 17h.

En acabar el projecte caldrà presentar un informe final, utilitzant una plantilla model que facilitarà ProBleu. És important tenir en compte que s’ha de presentar l’informe final per rebre el pagament final de l’ajut.

Tot és en anglès?

Sí, la candidatura ha de ser en anglès, tot i que no cal que sigui perfecte! Podeu implicar al professor/a d’anglès perquè us ajudi a evitar malentesos en la descripció del projecte. Heu de tenir en compte que un cop enviat, aquell text és el que servirà per avaluar-ho i dotar-vos del finançament (o no!).

Tens dubtes? Inscriu-te a la sessió informativa!

Sessió informativa online 5 de desembre a les 13h (en català): registra’t a https://sessioinformativa-subvencionsProBleu.eventbrite.com

Feu un comentari