MedFoto 2024, en marxa la nova edició del certamen

La convocatòria de la competició organitzada per la Fundació Alive i el Club Nàutic l’Escala restarà oberta fins el proper 15 de maig.

MedFoto, el primer certamen internacional de fotografia de la Mediterrània, obria inscripcions de la quarta edició el passat 1 d’abril.

Els candidats poden presentar fins a 15 fotografies distribuïdes en qualsevol de les divisions proposades entre els dies 1 d’abril i 15 de maig a través del següent enllaç.

Un any més, el MedFoto convida tant a fotògrafs professionals com aficionats a presentar les seves millors propostes sobre la temàtica El mar i les persones amb un caràcter obert. 

MedFoto proposa fins a vuit categories diferents amb l’objectiu d’abarcar tots els punts de vista amb imatges preses tant sobre la superficie de l’aigua, com les activitats nàutiques esportives i professionals que s’hi duen a terme. Aquestes són Paisatge, Vida Salvatge, Esports i Oci, Oficis del Mar, Subaquàtica, Conservació i Canvi Climàtic, Amb Mòbil i Relat. Entre elles cal destacar les seccions Amb Mòbil, destinada a les imatges preses amb telèfon mòbil i Relat, que s’estrenava el passat 2023 amb la missió de premiar el millor treball de fotografia conformat per sis imatges que tractin una de les temàtiques del concurs.

Fins a 4.000 euros de guardons en metàl·lic es distribuiran entre la guanyadora absoluta, les vencedores de cadascua de les categories i la proposta que obtingui més “M’agrada” al compte d’Instagram del certamen gràcies al guardó Votació Popular. El període de votació començarà l’1 de juliol, dia en què es donaran a conèixer les imatges finalistes a través del web i del compte d’Instagram del MedFoto, i s’allargarà fins el 10 de juliol.

S’entregaran, també, dos premis especials. Es reconeixerà, així, la millor imatge presa dins els límits geogràfics de la Costa Brava, que guanyarà un cap de setmana en un bungalow al Càmping la Ballena Alegre per a quatre persones.
La guanyadora de la divisió L’Escala, s’endurà una experiència molt especial a L’Escala per a dues persones i que inclou una nit d’hotel amb esmorzar, un dinar o sopar i una visita al Museu de l’Anxova i de la Sal o bé a l’Alfolí de la Sal – Museu de l’Escala.

La decisió recaurà en un jurat d’experts en el mòn de la fotografía i el medi marí que enguany traspassa fronteres per primera vegada. El comitè es renova amb les incorporacions del fotògraf italià Ugo Mellone, la biòloga i fotògrafa vasca Isabel Díez i el guanyador de la passada edició del concurs, Marc Marco. Laura Carrau, Oriol Alamany i Xavier Salvador completen el jurat.

Els vencedors i vencedores es descobriran durant el transcurs d’un acte que tindrà lloc el proper dissabte 27 de juliol al Club Nàutic L’Escala. La cerimònia servirà, també, per inaugurar l’exposició de les fotografies guanyadores i finalistes de la quarta edició del MedFoto, que podrà visitar-se a la Sala de Juntes de l’associació esportiva escalenca fins el proper 8 de setembre.

En aquesta edició, el certamen validat per l’Asociación Española de Fotógrafos de Naturaleza AEFONA compta amb el suport de Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de l’Escala, Empordà Turisme, el càmping La Ballena Alegre, Festival Portalblau i Improcat.

Feu un comentari