MedFoto proclama els guanyadors de la 2a edició

El Concurs Internacional de Fotografia de la Mediterrània, MedFoto, ha conclós amb la proclamació de Xavier Martínez com a guanyador absolut d’aquest 2022 i la inauguració de l’exposició fotogràfica amb els 43 finalistes.

MedFoto ha donat per acabada la seva segona edició amb la proclamació del guanyador absolut, els de les set categories del concurs i els dels tres premis especials. Xavier Martínez, amb la fotografia Jugando con las olas, inclosa a la categoria Vida Salvatge, s’alçava amb el preuat guardó de guanyador absolut del MedFoto 2022, consistent en 1.000 euros.

L’acte, celebrat el passat divendres 5 d’agost, va comptar amb l’assistència de més de 40 persones, essent retransmès també a través de la plataforma Zoom. Raimon Roca, director gerent del Club Nàutic l’Escala, entitat coorganitzadora del concurs, va conduir l’acte, que va comptar amb el parlament del president del Club Narcís Carreras i el discurs de cloenda a càrrec del sr. Josep Bofill, Alcalde de l’Escala

Acte MedFoto 2022

Els guardonats del MedFoto 2022

El moment més emocionat va ser l’esperada proclamació dels guanyadors del MedFoto, conduïda pel biòleg i naturalista Josep Vilanova, Patró de la Fundació Alive, juntament amb el fotògraf professional especialista en la conservació de la natura Oriol Alamany, representant del Jurat de MedFoto, qui oferia una petita valoració de les fotografies vencedores de cada categoria des de la seva vessant més tècnica.

Així, el guardó per la divisió subaquàtica va ser per Jordi Benítez i la seva imatge Compartiendo piso, mentre que la vencedora entre les de Paisatge se la va endur Rough sea 12 de Giovanni Allievi. Entre les candidates de Vida Salvatge, el reconeixement va ser per a Capuchino de Javier Herranz i entre les dedicades a Esports i Oci, per a Finestra al mediterrani de Jake Abbott. Catxalot de Xavier Mas es va endur el premi de la categoria de Conservació i Canvi Climàtic. Un matí d’hivern de Jake Abbott, va obtenir el guardó de la categoria Oficis del Mar i Serp d’escuma, de Rosa Maria Vilella, el de la divisió Amb Mòbil.

Durant l’acte es van donar a conèixer també els vencedors de les categories especials L’Escala i Costa Brava, que van ser per Reparando la barca d’Antonio Garballo i Temporal de Pedro López. El premi per Votació Popular, que es descobria el passat 16 de juliol un cop acabat el període de votació al compte d’Instagram del concurs, era per a Imprisioned de Maja Prgomet, que aconseguia reunir 255 Likes.

[ngg src=”galleries” ids=”35″ display=”basic_imagebrowser”]

DESCOBREIX LES FOTOGRAFIES MEDFOTO 2022

En acabar, tots els assistents a l’acte van inaugurar, a la Sala de Juntes del Club Nàutic l’Escala, la nova exposició MedFoto. Una visita a les 43 millors imatges que reflexen les interpretacions dels seus autors sobre la relació de les persones i el mar i que podrà visitar-se fins el proper 4 de setembre.

Exposició MEdFoto 2022

Feu un comentari