MEdFoto 2024 es posa en marxa

MedFoto 2024 engega motors amb la publicació de les bases d’aquesta nova edició . El concurs internacional de fotografia de la Mediterrània coorganitzat per la Fundació Alive i el Club Nàutic L’Escala enceta, així, una nova entrega amb el propòsit de continuar creixent en la seva missió de contribuir al coneixement i la preservació del medi marí a través de la fotografia.

Cartell MEdFoto 2024

Tant fotògrafs professionals com aficionats ja poden consultar el reglament del certamen, que es distingeix per ser obert a tots els amants de la fotografia i també pel que fa a temàtica. I és que el MedFoto 2024 proposa fins a vuit categories diferents que abarquen el mar Mediterrani i la seva relació amb les persones desde tots els punts de vista.

Aquestes són Paisatge, Vida Salvatge, Esports i Oci, Oficis del Mar, Subaquàtica, Conservació i Canvi Climàtic, Amb Mòbil i Relat. Entre elles cal destacar les seccions Amb Mòbil, destinada a les imatges preses amb telèfon mòbil i Relat, que s’estrenava el passat 2023 amb l’objectiu de premiar el millor treball de fotografia conformat per sis imatges que tractin una de les temàtiques del concurs.

@ Ot Castro . Marc de Pedra

Totes les fotografies podran presentar-se entre l’1 d’abril i el 15 de maig a través del web del MedFoto (www.medfoto.org) podent optar a un dels guardons del certamen. MedFoto 2024 entregarà novament prop de 4.000 euros en metàl·lic que es distribuiran entre la guanyadora absoluta, les vencedores de cadascuna de les categories i tres premis especials.

Es reconeixeran, així, les millors imatges preses dins els límits geogràfics de la Costa Brava i de L’Escala, però també a la que obtingui més “M’agrada” al compte d’Instagram del certamen entre els dies 1 i 10 de juliol gràcies al guardó Votació Popular.

Els vencedors i vencedores es descobriran durant el transcurs d’un acte que tindrà lloc el proper dissabte 27 de juliol al Club Nàutic L’Escala. La cerimònia servirà, també, per inaugurar l’exposició de les fotografies guanyadores i finalistes del MedFoto 2024, que podrà visitar-se a la Sala de Juntes de l’associació esportiva escalenca fins el proper 8 de setembre.

El jurat de MedFoto 2024

La decisió dels premis especials, guanyadores de categoria i guanyadora absoluta MEdFoto 2024 recaurà en un jurat d’experts al món de la fotografia i el medi marí que aquest any es renova amb les incorporacions del fotògraf naturalista Ugo Melloni, guanyador d’un Wildlife Photographer of the Year, col·laborador en documentals de natura i autor de tres llibres de fotografia, Isabel Díez, biòloga marina, fotògrafa multipremiada i autora de dos llibres, i el guanyador del MedFoto 2023 Marc Marco.

Completen el jurat Xavier Salvador, biòleg i autor de dos llibres de fotografia subaquàtica, Laura Carrau, biòloga marina especialitzada en comunicació científica audiovisual, i Oriol Alamany, fotògraf i autor d’una dotzena de llibres sobre espècies amenaçades i del patrimoni natural i cultural de zones remotes del planeta.

Feu un comentari