Primera sortida de l’ANERIS al prat de gram

Boris Weitzmann
Biòleg associat a la Fundació Alive
Biologist

El 8 de setembre 2023 hem organitzat amb la FECDAS la primera sortida al prat de Cymodocea nodosa de la badia de Roses del projecte ANERIS. La sortida l’hem fet amb el vaixell de l’empresa Aton.

Es tracta d’un projecte de ciència participativa liderat pel grup d’investigació EMBIMOS de l’Institut de Ciències del Mar – CSIC, que té com a objectiu donar a conèixer la biodiversitat marina del litoral català, acostant i connectant als bussejadors que hi participen.

Durant la sortida els 10 participants han fet fotos dels organismes que han vist, per després pujar-les al portal de ciència ciutadana MINKA.

La sortida s’ha realitzat resseguint la línia d’olles del projecte #UnPopdeGram i hem aprofitat a recollir les cloves que els pops han anat deixant als seus caus. Hem comptat 10 individus als caus fixats al fons.

Hem pogut explicar el projecte #UnPopdeGram i el projecte #Aneris , a més d’alimentar amb més observacions el seguiment del #PratdeGram que des de la Fundació Alive estem fent i que aviat donarà fruit en forma de llibre divulgatiu. Stay tuned!

Fotografies de Josep Maria Turon

Feu un comentari