Els oficis del mar centren el pròxim taller de fotografia MedFoto el 10 de setembre

El Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive, co-organitzadors del concurs internacional de fotografia de la Mediterrània, Medfoto, presenten el taller de fotografia dedicat als oficis del mar i en concret, a la pesca artesanal. Serà el matí del diumenge 10 de setembre

MedFoto 2023_ Mariner Remendant - Oficis del Mar - Gemma Parés
MedFoto 2023_ Mariner Remendant – Oficis del Mar – Gemma Parés

La voluntat del concurs és oferir, durant l’any, activitats i formació per a captar imatges que, a més de destacar per l’alta qualitat, responguin als valors de respecte i conservació del mar que promou el concurs. D’aquesta manera, MedFoto es converteix en un agent sensibilitzador mantenint-se viu més enllà de l’esdeveniment. A més de fer itinerar l’exposició resultat del concurs, conscienciant sobre la necessitat de mantenir una relació sostenible amb el mar, ara s’hi sumen tallers i formacions fotogràfiques.

Concretament, en aquest taller sobre oficis del mar es comptarà amb la guia del fotògraf professional especialitzat en naturalesa Oriol Alamany. Alamany, que també és jurat i assessor del MedFoto, donarà les clau per a obtenir les millors imatges durant la sortida. Durant la sessió es podrà observar i fotografiar com la tripulació d’una embarcació de pesca artesanal es prepara i surt fins la costa del Montgrí a calar les seves xarxes.

La sortida d’oficis del mar és apta per a tots els públics i es podrà seguir amb qualsevol tipus de màquina fotogràfica.

INSCRIPCIONS AL TALLER D’OFICIS

El taller fotogràfic sobre oficis del mar és gratuït, amb places limitades a 20 persones.

  • Es donarà prioritat als participants de l’edició MedFoto 2023 que estiguin inscrits abans del 13 d’agost de 2023.
  • Inscripció prèvia indispensable amb un mínim de 48 h d’antelació o fins exhaurir les places.

PROGRAMA

7:45 h – Trobada davant del Maram, Centre d’Interpretació del Peix de L’Escala.
8:00 h – Embarcament.
8:00 – 11:00 h – Taller de fotografia sobre oficis del mar
11:00 h – Desembarcament.
11:15 h – Cloenda i esmorzar al restaurant Bol Roig.

RECOMANACIONS ALS PARTICIPANTS

Equip fotogràfic

Per aquesta sortida destinada a fotografiar el treball quotidià d’un pescador, l’ideal és una càmera reflex o mirrorless amb un parell d’objectius: un del tipus 24-70, 24-105 mm o equivalent per a les fotografies properes que li farem a port, i un teleobjectiu del tipus 70-200, 100-400 mm o similar, per a fotografiar -lo des de l’embarcació amb la que navegarem. També es poden obtenir fotografies amb una càmera compacta dotada d’un zoom. O fins i tot, amb un telèfon mòbil. Una càmera, però, et permetrà aprofitar millor l’experiència.

No portis trípode, tant pel poc espai disponible que hauràs de compartir amb altres persones, com pel moviment de l’embarcació. Millor disparar a mà alçada a elevades velocitats d’obturació.

Pensa a carregar la bateria de la càmera la nit anterior, i porta’n una altra de recanvi per si de cas, així com targetes de memòria suficients per a fer unes quantes fotografies. Para-sols pels objectius i un filtre polaritzador et permetran saturar els colors de les teves imatges.

El temps

Les sortides a mar obert depenen molt de la meteorologia, pel que haurem d’estar atents a l’estat del mar. Des de l’organització contactarem amb vosaltres la decisió definitiva el dimecres o dijous anterior, segons quina sigui la previsió.

Roba adequada

És important no dur botes, ja que poden fer malbé la coberta de l’embarcació. Millor unes sabatilles esportives. Porta gorra pel sol i crema protectora solar.

Mareig

Fotografiar des d’una embarcació en moviment pot produir mareig, sobretot si n’ets propens. Encara que habitualment no et maregis, és fàcil que sí que et passi mirant pel visor d’una càmera. Et recomanem haver menjat alguna cosa sòlida abans d’embarcar (consumir llet no és aconsellable) i prendre algun medicament preventiu amb suficient temps d’antelació (almenys mitja hora).

Aquest taller es pot impartir gràcies al Fons Europeu Marítim i de la Pesca, el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i el Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava

Feu un comentari