Suport a la candidatura de Josep Pascual a la Creu Sant Jordi 2024

Del 14 de desembre de 2023 al 14 de gener de 2024, L’Estartit impulsa la recollida de signatures per la candidatura de Josep Pascual Massaguer a la Creu Sant Jordi 2024, a la qual des d’Alive hi donem tot el suport.

Josep Pascual, candidat Creu Sant Jordi 2024
Josep Pascual durant la presa de mostres

La proposta per al reconeixement amb la Creu Sant Jordi 2024 neix pel seu compromís amb el medi ambient i el mar en concret, amb la recollida de dades sobre la temperatura de l’aigua des de fa 50 anys i de manera ininterrompuda a la Costa Brava, a tocar de les Illes Medes enmig del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Les seves observacions oceanogràfiques són les més llargues disponibles a la Mediterrània, una de les més llargues i completes arreu del món i han permès una millor valoració de la contribució humana a l’efecte hivernacle. Per això són referència per bona part d’estudis científics nacionals i internacionals que evidencien l’augment de temperatura, del nivell del mar i la regressió de la costa a causa del Canvi Climàtic.

Topògraf de professió, meteoròleg de vocació, creador de l’Estació Meteorològica i Marina de l’Estartit, col·laborador des del 1968 del Servicio Meteorológico Nacional i més tard del Servei Meteorològic de Catalunya. L’any 2020 la NASA va reconèixer la veridicitat de les seves dades, comuna visió de primera fila per comprendre les tendències a escala mediterrània de l’evolució del Canvi Climàtic a llarg termini.

Fotògraf aficionat, compositor, intèrpret de tenora i membre de La Principal de Banyoles i del Cor Anselm Viola de Torroella de Montgrí. Persona discreta, afable, altruista, perseverant i d’esperit naturalista, representa un exemple a seguir per ciutadans i entitats, pel seu compromís amb el present i futur del Medi Ambient i del clima al nostre país.

Com recolzar la candidatura a la Creu Sant Jordi?

Enviant un d’aquests dos documents (només amb la signatura o bé amb la justificació i la signatura) a jpm.lestartit@gmail.com

o bé, anant presencialment a la recollida de signatures per a la candidatura a la Creu Sant Jordi que es fa a:

  • EMD de l’Estartit
  • Biblioteca Municipal Mar de Llibres de l’Estartit
  • Oficina de Turisme de l’Estartit
  • Llibreria Elias de l’Estartit
  • Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí
  • Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí

Feu un comentari