L’assistència a la projecció del documental de l’arpella cendrosa supera expectatives

La sala Toni Montal de La Cate de Figueres es va quedar petita davant el nombrós públic que va voler gaudir del documental “URPA, un glop fresc per salvar l’arpella cendrosa”.
La cita coincidia amb les fires i festes de la Santa Creu de Figueres i era una de les poques activitats de natura que presentava el programa festiu.

A les 19h, els assistents començaven a arribar a l’entrada de La Cate. En total, un centenar les persones van poder gaudir de la projecció del documental. Entre ells, els patrons d’Alive Jordi Sargatal i Josep Vilanova, membres i socis de l’APNAE, biòlegs empordanesos i gironins, agents rurals i jubilats del sector, i naturalistes.

Després d’una benvinguda per part del seu productor Toni Llobet, i d’un dels protagonistes del vídeo Lluís Culleré, es va iniciar la reproducció. El nombrós públic va seguir molt atent les explicacions sobre la campanya duta a terme a les terres de Lleida, la feina de la gent que treballa per protegir aquest ocell amenaçat a nivell global, i la proposta de convertir el cereal dels camps que es deixen sense segar per protegir els nius de l’arpella, en una cervesa artesana, l’Urpa, per premiar i donar visibilitat a la pagesia implicada.

En acabat, va ser el torn de Ramon Fortià, biòleg gironí que ha fet el seguiment dels nius empordanesos durant els darrers 40 anys, pràcticament una vida dedicada a l’arpella cendrosa que acumula infinitats d’anècdotes. Fortià va explicar les seves experiències en la conservació, i també les proves que ha anat realitzant per a millorar la taxa de conservació dels nius.

En finalitzar, Bernat Garrigós, president d’Alive Fundació, va acomiadar al públic. Fora la sala, els organitzadors del documental ja havien preparat un petit tast de la cervesa artesanal Urpa.

Feu un comentari